Apelsini panna cotta

3-le

Hinne (23 tk)

Koostisosad

5 dl vahukoort või suurema rasvasisaldusega piima
1 dl Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
1 tl hoolikalt pestud apelsini riivitud koort
1/2 apelsini värskeltpressitud mahl
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut

Kaunistamiseks
1–2 kollast kiivit
1 dl tumedaid viinamarju

Glasuur
2 dl vett
1/2 apelsini värskeltpressitud mahl
1 dl Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi

Juhised

Segage panna cotta koostisained omavahel paksupõhjalises kastrulis. Kuumutage keemiseni ja keetke umbes minut. Tõstke segu pliidilt, laske hetk jahtuda ning jaotage magustoidukaussidesse. Tõstke külmkappi jahtuma.

Koorige ja tükeldage kaunistamiseks mõeldud puuviljad/marjad ning puistake samuti magustoidukaussidesse.

Kõige lõpuks valmistage glasuur, selleks segage glasuuri koostisained kastrulis, kuumutage keemiseni ja keetke 1 minut. Tõstke kastrul pliidilt ja jaotage veidi jahtunud segu puuviljatükkidele. Tõstke enne serveerimist hetkeks veel külmkappi.

NB!
Panna cotta saab valmistada juba serveerimisele eelneval päeval külmkappi üleöö tarduma.

 

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.