Apelsini panna cotta

3-le

Hinne (35 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

5 dl vahukoort või suurema rasvasisaldusega piima
1 dl Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
1 tl hoolikalt pestud apelsini riivitud koort
1/2 apelsini värskeltpressitud mahl
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut

Kaunistamiseks
1–2 kollast kiivit
1 dl tumedaid viinamarju

Glasuur
2 dl vett
1/2 apelsini värskeltpressitud mahl
1 dl Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi

Juhised

Segage panna cotta koostisained omavahel paksupõhjalises kastrulis. Kuumutage keemiseni ja keetke umbes minut. Tõstke segu pliidilt, laske hetk jahtuda ning jaotage magustoidukaussidesse. Tõstke külmkappi jahtuma.

Koorige ja tükeldage kaunistamiseks mõeldud puuviljad/marjad ning puistake samuti magustoidukaussidesse.

Kõige lõpuks valmistage glasuur, selleks segage glasuuri koostisained kastrulis, kuumutage keemiseni ja keetke 1 minut. Tõstke kastrul pliidilt ja jaotage veidi jahtunud segu puuviljatükkidele. Tõstke enne serveerimist hetkeks veel külmkappi.

NB!
Panna cotta saab valmistada juba serveerimisele eelneval päeval külmkappi üleöö tarduma.

 

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.