Koostisosad
50 g sulatatud või vedelat margariini
2 1/2 dl leiget piima
1 tl soola
1 spl Dansukkeri Valget suhkrut
500-550 g nisujahu
pintseldamiseks:
sulatatud või vedelat margariini
Juhised
Murendage pärm kaussi. Lisage piim, margariin, sool ja suhkur ning segage, kuni pärm on lahustunud.
Lisage vähehaaval jahu, kuni taigen enam kausi servade külge ei kleepu. Valage taigen jahuga kaetud tööpinnale ja rullige neljakandiliseks ca 25 x 50 cm suuruseks plaadiks. Lõigake plaat pikuti 5 ribaks.
Pintseldage ribasid margariiniga ja asetage need üksteise peale. Lõigake 3-4 cm pikkusteks tükkideks. Asetage tükid lõikeserv ülespidi võiga määritud vormidesse või kukliplaadile. Laske rätiku all ca 30 minutit kerkida.
Küpsetage ahju alumises osas temperatuuril 250 kraadi C ca 10 minutit. Laske saiadel ahjurestil jahtuda. Serveerige näiteks maisisupi kõrvale.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.