Koostisosad
Koogipõhi
100 g võid või margariini
2 dl piima
4 muna
4 dl Dansukkeri Valget suhkrut
6 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
4 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut
4 spl kakaod
2 spl vett
Võid või margariini vormi määrimiseks
Jahu vormi ülepuistamiseks
Glasuur
1 pakk Dansukkeri Šokolaadimaitselist Tuhksuhkrut
2–3 spl vett
2 tl õli
2 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
2–3 tl vett
1 tl õli
Juhised
Määrige suur 30 x 40 cm koogivorm rasvainega ja puistke üle jahuga. Eelsoojendage ahi 175 °C-ni. Sulatage rasvaine ja laske jahtuda. Kloppige munad suhkruga vahule. Segage kokku jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber ning lisage need vahustatud munadele. Lisage rasvaine ja piim. Valage 2/3 taignast vormi. Segage kakao ja vesi ülejäänud taignasse. Valage tume taigen valge taigna peale ja tõmmake kahvliga läbi mõlema kihi, et tekiks marmorimuster. Küpsetage ahju alumises osas 35–40 minutit. Lõigake kook ahvikujuliseks ja katke glasuuriga. Suu tehke pikast lagritsakommist, karvad piserdage šokolaadist ja silmadeks kasutage samuti lagritsat.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.