Koostisosad
12 ploomtomatit
50 g Dansukkeri valget või pruuni kristallsuhkrut
10 g soolahelbeid
5 g purustatud musta pipart
100 ml oliiviõli
30 ml sidrunimahla
1 pesa küüslauku
1 pott tüümiani
6 oksa rosmariini
Säilitamiseks oliiviõli
Juhised
Peske tomatid hoolikalt, lõigake sektoriteks ja laduge küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puistake üle suhkru, soola ja pipraga, niristage tomatitele õli ja sidrunimahla. Koorige küüslauguküüned ja jaotage need tomatitele. Puistake plaadile ka tüümian ja rosmariin.
Küpsetage ahju keskmisel siinil 75 °C kraadi juures 12 tundi. Eemaldage maitsetaimed, laduge küüslaugud ja tomatid steriliseeritud õhukindlalt suletavasse klaaspurki, lisage oliiviõli, kuni kõik tomatid on kaetud. Säilitage külmikus. Säilib mõned päevad.
Järgige toiduvalmistamisel alati hügieenireegleid. Purgist portsjoni võtmisel kasutage puhast söögiriista.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.