Aabits - moeka moosi maitsevariatsioonid

Hinne (1 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Vaarikamarmelaad
500 g vaarikaid
150 ml Dansukkeri marmelaadisuhkrut
2 spl Dansukkeri muscovado siirupit
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
2 tähtaniisi
1 tüümianioks

Astelpaju-ingverimoos
225 g astelpajumarju
2 tl riivitud värsket ingverit
2 spl Dansukkeri tumedat muscovado suhkrut
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
100 g Dansukkeri moosisuhkrut

Rabarberi-vanillimoos
500 g rabarberit
100 ml Dansukkeri moosisuhkrut
1 vanillikaun
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
100 ml vett
paar tera Timuti pipart (võite kasutada ka Sichuani või rose pipart)

Maasika-šokolaadimoos
500 g maasikaid
180 g Dansukkeri marmelaadisuhkrut
2 spl Dansukkeri muscovado siirupit
50 g hakitud tumedat šokolaadi

Vürtsploomimoos
500 g ploome, kivid eemaldatud
200 ml Dansukkeri moosisuhkrut
2 pulka kaneelikoort
1 tl purustatud kardemoni
1 sidruni mahl ja riivitud koor

Pirni-vanillimoos
500 g kooritud ja tükeldatud pirne
200 ml Dansukkeri moosisuhkrut
1 vanillikaun
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut

Juhised

Puhastage ja loputage puuviljad/marjad. Segage keedunõus marjad suhkruga (suuremad marjad lõigake tükkideks) ning keetke 3-10 minutit (kõvemaid marju kauem, pehmemaid vähem).
Riisuge hoolikalt vaht ning jaotage moos soojadesse steriliseeritud purkidesse. Kaanetage purgid ning hoidke jahedas.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.